11/10/2014

Žute krem kocke



Sastojci

kora

2 jaja
100 g. maslaca ili margarina
4 kašike mleka
1 vanilin šećer
100 g. brašna
1 prašak za pecivo

fil

750 ml. mleka
2 pudinga od vanile
200 g. šećera
1 vanilin šećer
4 kašike brašna
250 g. maslaca ili margarina
100 g. bele čokolade

i još - 2 šlag kreme vanila, pripremiti prema uputstvu




Priprema

kora- Penasto umutiti maslac, jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati mleko, brašno i prašak za pecivo i dobro izmutiti.
Pleh dimenzija 20x30 cm. podmazati uljem i posutu brašnom i rasporediti smesu. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Ostaviti da se ohladi.

fil- Izmešati prašak za puding, brašno i polovinu šećera sa malo mleka tako da se dobije glatka smesa bez grudvica. Ostatak šećer i mleka prokuvati, dodati prethodnu smesu i kuvati 2-3 minuta na umerenoj vatri stalno mešajući. Skloniti sa vatre, prekriti najlon folijom da se ne uhvati korica i ostaviti da se hladi do blago mlake temperature, povremeno mešajući jer tako krem neće biti previše trvd već fino mek, lepše i bolje će se sjediniti sa umućenim maslacem.
U međuvremenu istopiti čokoladu i ostaviti da se prohladi.
Maslac penasto umutiti, dodavati kašiku po kašiku pudinga stalno muteći mikserom, na kraju dodati i istopljenu čokoladu i dobro izmešati.
Fil naneti preko kore i ostaviti u frižider da se ohladi i lepo stegne i da se sjedine ukusi.
Na kolač naneti i umućeni šlag krem od vanile.



savet

Kod ovakvih krema, ako vam se puding previše ohladio i stegao pa prilikom sjedinjavanja sa maslacem dobijate krem koji je kao grudvičast, samo dobro sve umutiti mikserom pa fil proći kroz sitnu cediljku za supu, onu velikog obima. Pod uslovom da je fil od pudinga bio fino gladak, bez grudvica.



2 коментара: