13/11/2009

Mini panzerotti / pancerote / od lisnatog testa

Ili bourekakia, kako ih Grci nazivaju. :)






Za one koji nemaju gotovu ovu vrstu isecenog lisnatog testa, reci cu mere i broj listica testa sa kojima sam ja radila, pa uporedite sa tezinom i velicinom vaseg lisnatog testa.

Znaci- 1 kutija ovako secenog lisnatog testa je tezine 430 gr. i ima 16 listica testa precnika 9 cm. Tako da od lisnatog testa od 500 gr. mozte iseci oko 20 krugova.

Sastojci
32 kruzica lisnatog testa precnika 9 cm.

250 gr. mlevenog mesa
1 manja glavica luka
pola Maggi kockice povrce
2 kasike kecapa
persunov list
malo origana
so, biber, po zelji malo slatke paprike
2 kasike ulja

oko 100 gr. mladog sira
1 jaje

Priprema
Luk isecen na sitne kockice proprziti na ulju da porumeni, oko 5 minuta. Dodati mleveno meso pa kecap, zacine, i dinstati petnaestak minuta. Ne treba dodavati neku drugu tecnost jer bi tada mleveno meso bilo u saftu i razlivalo bi se na lisnatom testu. Pred kraj dinstanja dodati sitno seckan persunom list.
Na svaki krug lisnatog testa staviti kasikicu mlevenog mesa i komadic sira. Ivice lisnatog testa malo premazati vodom i spojiti krajeve. Viljuskom slobodno dobro stisnuti spojenu ivicu(testo je lisnato i dobro ce narasti tokom pecenja, nece ostati ivice tanke) da se ne otvari tokom pecenja. Premazati umucenim jajetom i peci u podmazanoj tepsiji ili na papiru za pecenje oko 15 -20 minuta na 200 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар