02/09/2017

Voćna jogurt torta sa ananasom



Sastojci



12 kom. piškota

5 dcl. mlečne slatke pavlake
500 g. gustog voćnog jogurta sa ukusom ananasa ili
300 g. gustog i 2 dcl. tečnog jogurta sa ukusom ananasa
5 kašika gustog slatkog kondenzovanog mleka
2 veće konzerve kompota od ananasa

20 g. prah želatina
1,5 dcl. soka iz kompota

RECEPT za domaće kondenzovano mleko











U 1,5 dcl. soka iz kompota staviti želatin i ostaviti 10 minuta da nabubri zatim ga zagrejati blago dvadesetak sekundi u mikrotalasnoj da se istopi i postane tečan.

Slatku pavlaku umutiti da bude otprilike gustine čvrstog jogurta. Dodati voćni jogurt, malo izmešati pa dodati slatko kondenzovano mleko i prohlađen želatin i izmešati. Iseckati 4,5 kolutova ananasa i dodati u smesu.



Krem sipati u kalup sa piškotama, gore dekorisati ostatkom ananasa i ostaviti nekoliko sati, najbolje preko noći, u frižider da se krem stegne i da se sjedine ukusi.


NAPOMENA

- kada se muti mlečna slatka pavlaka mora se paziti da se ne premuti jer će se pretvoriti u maslac. Ako slučajno mutite malo duže i vidite da je slatka pavlaka postala čvrsta i kao malo zgrušana, dolijte još malo slatke pavlake i izmešajte da bi ponovo postala kremasta. Sve je to moguće do jednog stadijuma, ako ste previše zgrušala onda nema spasa, mutite dalje i izdvojiće se fini maslac.

2 коментара:

  1. Анониман05:50

    Prelepa ukusna i jako lepo dekorisana: Ja nemam problema da nabavim kondenzovano mleko ali znam da mnogi imaju, pa je recept i veoma koristan

    ОдговориИзбриши