23/11/2011

Fantastične kuglice od keksa i kokosa



Sastojci




250 g. mlevenog keksa
60 g. kokosa
397 g.( jedna konzervica)kondenzovanog mleka
50 g. otopljenog maslaca
1 dcl. slatke pavlake
2 kašike kakao praha
1 vanilin šećer

kokos za uvaljati kuglice

Priprema
 Sve sastojke za kuglice izmešati da se dobije homogena smesa. Ostaviti oko pola sata u frižideru pa zatim praviti kuglice i uvaljati ih u kokos.
Dobije se oko 40 kuglica težine po 20 g. Meni uvek jedu smesu još dok pravim pa nikad ne mogu da napišem tačan broj za ovakve recepte. :) Po želji, pravite manje ili veće kuglice.



RECEPT ZA DOMAĆE KONDENZOVANO MLEKO - KLIK


11 коментара:

  1. Volim tvoje recepte!!I ove kuglice mi se svidjaju.Jos uvek nisam koristila kondenzovano mleko.Moram prvo da ga pronadjem,pa cu ih rado i isprobati:))Pozz

    ОдговориИзбриши
  2. "Kondenzovano mlijeko" (hahahhahahahaha oplakah) valjda si htjela reci koncentrisanog mlijeka... al me nasmija, svaka ti cast...

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala Maja. :)

    Iskrena, ovo ti nije prvi ovakav komentar na mom blogu, ostale nisam objavljivala, ovaj eto pustih... Da se tebi drugi smeju.

    Da bi se nekom rugala i smejala morala bi znati neke stvari,ovako samo ispadas glupa.

    ОдговориИзбриши
  4. Hahahahahahah de se ti kondenzuj malo... namjera mi je bila samo da ti ukazem na pogresku, nisam ni pomislila da ces objaviti moj komentar, al kad vec jesi barem si mogla ISPRAVITI gresku a ne biti uporno nepismena... ni ovaj komentar nije s namjerom da ti se rugam, al sam sigurna da ga neces objaviti :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ISKRENA:ti si glupaca ako za toliko godina koliko ih imas, nisi cula za KONDENZOVANO mleko.Ima ga u svakoj vecoj prodavnici.Verovatno si negde sa sela pa znas samo za kravu..

      Избриши
  5. @Iskrena, kondezovano mleko postoji. Recimo u Nemackoj se kafa pije sa kondenzovanim mlekom, jer je jako gusto i masno (Kondensmilch). Prodaje se u konzervama, evo slicice, pa pogledaj.
    http://de.wikipedia.org/wiki/Kondensmilch

    ОдговориИзбриши
  6. Aliki, hvala za super recept. Jako mi se svidja Tvoj blog. Hvala Ti. pozdrav

    ОдговориИзбриши
  7. Izvini Aliki trazila sam tvoj recept na coolki , i tek sad sam videla da imas svoj blog, predivan je kao i svi recepti !Pozdrav!!!

    ОдговориИзбриши
  8. Hahahaha ja ne mogu da vjerujem da neko ne zna sta je kondenzovano mlijeko, misli da je to koncentrisano mlijeko (sta je koncentrisano mlijeko je bolje pitanje :-D ) i umjesto da se pokrije po glavi, izgugla sta znaci kondenzovano mlijeko ako vec ne zna, ona dolazi i ISPRAVLJA one koji znaju, i ruga se ovoj fantasticnoj kuharici. Hvala Aliki sto si objavila, bas si me nasmijala.. Objavljuj svaki njen, dobro je da ima budala da nas nasmiju :-)

    ОдговориИзбриши
  9. Kondenzovano mlijeko se kod nas u bosni svakodnevno kuhalo.To je mlijeko koje se sipa u posudu sa vecim obimom,kod nas se to radilo u dubokoj tepsiji ili pak za ljepsi miris u zemljenoj casi ili zdjeli.U ti se mlijeko stavljala kukuruza i jelo se kao desert sa onim debelim kajmakom koji se stvori uvarujuci mlijeko.To se mlijeko stavljalo u kafu i bilo je kao luksuz kada kazes,,hajde na kafu sa uvarenim mlijekom.Ko nezna sta je kondenzovano mlijeko hajde malo na google.

    ОдговориИзбриши
  10. Obožavamo kokos kuglice hvala vam za ovaj recept,probacemo !

    ОдговориИзбриши