06/10/2012

Fanta kocke

Fantastičan kolač, penast, sočan, brzo se napravi, ekonomičan. Može se jesti skoro odmah, čim se malo prohladi, a isto tako je prelep i skroz ohlađen. Mi uživamo danas, pridružite nam se... :)

Sastojci
4 jaja
280 g. šećera
2 kesice vanilin šećera
420 g. brašna
1 kašikica praška za pecivo
5 dcl. Fanta soka
1 dcl. ulja
oko 450 g. oceđenog kompota od bresaka ili kajsija

 Priprema


Jaja, šećer i vanilin šećer dobro umutiti mikserom, mutiti oko 5 minuta. U smesu prosejati brašno, dodati i prašak za pecivo i izmešati. Zatim dodati ulje i Fantu. Sve lagano izmešati. U podmazanu i brašnom posutu tepsiju dimenzija 25x38 cm. sipati smesu pa ravnomerno staviti kockice voća. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.

6 коментара:

  1. Fino! I ja danas uživam u svojim običnim a la muffins kockama.što drugo raditi na ovo ružno vrijeme nego peći i papati nešto fino:)))By the way, vidim natpis posta Kapučino kocke , ali nema teksta:(Ne znam jel` to samo kod mene!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala vam. :)

    Sonaj, Kapucino kocke su mi jos u radnoj verziji, ali jedan pogresan klik i objavila sam post, a kada obrises i dalje ostaje u evidenciji na ostalim blogovima.

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo mi se baš sviđa. Čim se vrate klinci iz sela obavezno isprobavam.

    ОдговориИзбриши
  4. Jel mora biti fanta ili je stvar u mjehuricima

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, stvar je u gaziranom soku, kako kažete "mehurićima", ali fanta daje i ukus narandže kolaču, ako stavite običnu kiselu vodu neće to biti ta željena kombinacija ukusa.

      Избриши