16/02/2013

Piroške



Sastojci

2 žumanca
2 dcl. mleka
2 dcl. vode
50 g. omekšalog maslaca ili margarina
1 kocka svežeg ili 1 kesica suvog kvasca 11 g.
oko 630 g. brašna
1 kašikica šećera
so
dosta ulja, kao za pečenje krofni

Priprema




Kvasca, i šećer staviti u mlako mleko da kvasac nadođe.
U brašno staviti žumanca, mleko sa kvascem, omekšali maslac, toplu vodu, posoliti i umesiti meko testo. Ostaviti na toplom mestu 1 sat da testo naraste.

Razviti na brašnom posutoj podlozi, seći pravougaonike, filovati čime volite, ja sam stavila kečap, šunkaricu i malo pavlake, i uviti u rolnice. Krajeve testa namazati vodom da se bolje zalepe da ne iscuri punjenje.

Ulje dobro zagrajati, staviti piroške, smanjiti temperaturu i peći sa obe strane nekoliko minuta. Ja pečem po dve u manjoj šerpi.

Vaditi na kuhinjski papir da se ocedi višak ulja.

11 коментара:

  1. Ovo moram probati..Inače u pekarnicama uvijek uzimam piroške sa sirom , obožavam ih....Hvala na receptu:))

    ОдговориИзбриши
  2. Spremala sam već dva puta do sada i najbolje je testo za piroške.Deca ih obožavaju.Hvala ti za divne recepte.

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala Sonaj, hvala Danijela, drago mi je da ste zadovoljni! :)

    ОдговориИзбриши
  4. Veceras pravim ! Nadam se da ce biti ukusno ! :) Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  5. Polovinu testa sam filovala sirom, drugu polovinu pecurkama. Definitivno najbolji recept svih vremena! A dvadeset i kusur godina sam cekala da ponovo osetim isti ukus piroski iz obdanista. Ove danas po pekarama mirisu na ulje i previse su masne. Vase su savrsene! Hvala :)

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala puno na divnom receptu.Nista lepse nego kada ispadnu bas onako kako je prikazano na slici...samo sto se mekoca i ukus ne mogu opisati.Hvala puno na ovoj 'tajni'.
    Lana

    ОдговориИзбриши
  7. МОЈЕ ПОШТОВАЊЕ АЛИКИ, СЛУЧАЈНО САМ НАИШЛА НА ВАШ БЛОГ ,,ПОЛА ДАНА САМ ПРЕГЛЕДАЛА,,И ОДУШЕВЉЕНА САМ ИЗБОРОМ И СВИМ ДЕТАЉНИМ ОПИСИМА ,НАРАВНО И СЛИКАМА,,ПРАТИЋУ ВАС И ПРЕКО ФБ СТРАНИЦЕ,,А ПОСЕБНО СЕ ЗАХВАЉУЈЕМ ЗА ОВАЈ РЕЦЕПТ ЗА ПИРОШКЕ,,ОДАВНО ИХ НЕМА У БЕОГРАДУ,,ОСТАО МИ ЈЕ САН ДА ПРОНАЂЕМ ДОБАР РЕЦЕПТ КОЈИ НИЈЕ МАСТАН А УКУСАН,,И НАРАВНО ЈОШ САМ ПОД УТИСЦИМА О КОНДЕНЗОВАНОМ МЛЕКУ,,МОЈ ТОПЛИ ПОЗДРАВ, ОД ВЕСНА

    ОдговориИзбриши
  8. Poštovanje,ovim putem vam se želim zahvaliti za svaki recept koji sam do sada pravila po Vašim uputama.Zaista je potrebno samo se pridržavati vaših savjeta i uspjeh je zagarantiran.Zadnje sam napravila vaš gulaš i nije me stid priznati da sam tek sa 50 godina po vašem receptu napravila jelo za koje su se svi otimali i koje je nestalo u roku keks.Jedino nam pas sada nije sretan jer ne ostane ništa za njega.Želim vam puno sreće i zdravlja u životu da nam i dalje poklanjate ovakve divne recepte.Ako je moguće molila bih recepte nekih variva možda djeca počnu jesti.Lijep pozdrav iz Hrvatske iz Đakova

    ОдговориИзбриши