26/04/2010

Čokoladna keks torta sa domaćom nutellom







Sastojci

Torta je filovana ovim kremom.

200 g. cokolade za kuvanje
100 g. lesnika
400 g. kondezovanog mleka
250 g. maslaca
nekoliko kapi vanila ekstrakta

oko 500 g. keksa

Priprema

Lesnike proprziti i samleti sto sitnije u blenderu. Istopiti cokoladu na pari, dodati omeksali maslac, mleko i nekoliko kapi vanile, sve imesati (jos uvek u na pari) da se dobije glatka smesa. Dodati i lesnike, izmesati i krem je gotov.

11 коментара:

  1. Hvala za komentare. :)

    Kondenzovano mleko je mleko iz koga je uklonjena veca kolicina vode, tako da se npr. od 1 l. mleka dobije 4 dcl. kondenzovanog. Za kolace se koristi zasladjeno, kao u ovom slucaju.

    ОдговориИзбриши
  2. Kako da uklonim vodu? :-)
    Moj muz izricito zeli/hoce ovu tortu, a ja ne znam kako da dodjem do tog mleka.
    Torrrrta je fenomenalna, i ja moram da je napravim! :-)

    ОдговориИзбриши
  3. :) Trebala bi da stavis mleko da kuva na tihoj vatri dugo, sve dok se ne dobije gusta smesa, ali to je onda samo obicno kondenzovano mleko , nezasljadjeno. :)
    Postoje recepti za brzu pripremu, ja nisam probala ali verujem da su dobri jer ove zene cije linkove cu ti dati su izvrsne kuvarice.

    prvi recept

    http://www.coolinarika.com/recept/sweetened-condensed-milk-slatko-kondenzirano-mlijeko-iz-kucne-radinosti


    drugi recept

    http://www.coolinarika.com/recept/kondenzovano-mleko

    Zmajuljice, prekopiras ceo link u pretrazivac i otvorice ti se stranica sa receptom. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala. :-)
    Recept sa drugog linka sam pronasla jos ranije, al' ne htedoh nista na svoju ruku, bolje da pitam.
    I da ne zaboravim, nepecena torta sa bananama je hit u nasoj kuci, a pizza trouglovi najcesce pravljeni specijalitet od testa. Hvala.

    ОдговориИзбриши
  5. Torta prelepo izgleda. Moracu da je probam. Inace, blog ti je divan, jedan od mojih omiljenih. Imas divne recepte i slike. Pozdrav :)

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala ti Tasa. Ja sam sinoc videla da i ti imas jedan prelep blog i iznenadila sam se kada sam procitala da imas samo 21. godinu. Bravo, bravo... Pozdrav za tebe i Novi Sad od komsija iz Backe Palanke, trenutno na Kipru... :)

    ОдговориИзбриши
  7. Hvala ti puno. Stvarno mi je drago da cujem to od tebe, posto obozavam tvoj blog, neverovatno ali bukvalno svaki recept koji sam videla mi se svidi. Puno pozdrava :)

    ОдговориИзбриши
  8. :) Ja sam srecna jer si se pojavila ovde, dajes mi tako fine komplimente, saznala sam za tvoj lepi blog... Kod tebe na blogu sam otkrila i ovaj predivni SLIDE za prikazivanje fotografija, odavno trazim nesto tako dobro. Ipak ja tebi treba da kazem jedno vece "hvala". :) Pozdrav draga Taso...

    ОдговориИзбриши