06/05/2012

Brzi "Mille feuille" - 1000 listova

"Lažni" samo zbog namirnica koje idu u kolač, nećete verovati, samo 3!, ali po ukusu sto posto odličan. Ako možete da nabavite ove sastojke napravite mil fej, za samo desetak minuta odlična poslastica koja se sviđa svima.









Sastojci

2 pakovanja lisnatog testa sečenog u štapiće
1 konzerva kondenzovanog mleka - 397 g.
2 instant pudinga od vanile
5 dcl vode

Priprema

Kondenzovano mleko, vodu i puding mutiti mikserom oko 2 minuta. Instant puding nije kao šlag. Dok se muti ostaje redak ali čim se ostavi da miruje, posle nekoliko minuta počinje da se steže. Zato odmah kada se smesa umuti ređati lisnato testo u dublju posudu srednje veličine, premazat sa pola krema, staviti još jedan red lisnatih štapića pa ostatak krema preko. Gore izmrviti dva - tri štapića i sve ostaviti da se dobro ohladi i stegne u frižideru nekoliko sati.

Ovi gotovi štapići od lisnatog testa su izuzetno prhki i ukusni, ni drugi dan ne omekšaju od fila i kolač ima istu svežinu.

RECEPT ZA DOMAĆE KONDENZOVANO MLEKO

5 коментара:

  1. Odlicno izgleda. Jedino sto nisam vidjala ovo seceno lisnato testo, ali mislim da bi to moglo da se napravi i u "kucnoj radionici" ;) Topli pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  2. Nema ni lisnatih listica a ni kondenzovanog mleka...a kolac izgleda fenomenalno!

    ОдговориИзбриши
  3. Ove štapiće tamanimo u Grčkoj, nije mi palo na pamet da bi mogla da se napravi ovako dobra poslastica. Mislim da se sastojci mogu kupiti u 'Veru'.

    ОдговориИзбриши
  4. Eto, a nisu ni skupi. U Grčkoj i na Kipru ni kondenzovano mleko nije skupo i ima ga svuda, a za ovaj instant puding ni da ne pričam.

    ОдговориИзбриши