12/12/2009

Bozicna drvca

Prhki, ukusni kolacici sa lesnikom koje mozete praviti u raznim oblicima. Ostaju dugo svezi tako da vec sada mozete da ih napravite i spremite u neku kutijicu do Bozica. :)









Sastojci
250 gr. maslaca ili margarina
1/2 case (od 2, 5 dcl)secera u prahu
1/2 case mlevenih lesnika
1 vanila secer
2 case brasna

glazura
200 gr. cokolade za kuvanje
3 kasike ulja
kasikica maslaca

Priprema
Penasto umutiti maslac, secer u prahu i vanila secer. Dodati brasno i lesnike u umesti glatko testo. Dasku za mesenje posuti sa jos 2 kasike brasna, staviti testo i jos ga malo premesiti. Rastanjiti testo na debljinu 3 mm, kalupom vaditi kolacice. U tepsiju staviti papir za pecenje , rasporedite kolacice tako da ostane mali razmak izmedju jer ce tokom pecenja narasti, i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta. Kolacici treba da ostanu beli. Pecene ih ostaviti da se malo prohlade, nekoliko minuta, pa ih tek onda vadite iz tepsije jer dok su vreli mogu da se raspadnu.
Glazuru napravite tako sto istopite cokoladu na pari, dodate maslac u ulje i sve dobro izmesate. Glazura treba da je malo redja. Ukrasite po zelji, ako nemate ovakve konfetice mozete obojiti kokos tecnom crvenom i zelenom jestivom bojom i dekorisati kolace.
Od ove kolicine sastojaka dobicete preko sezdeset kolacica.

Нема коментара:

Постави коментар