16/07/2009

Domaci rezanci za supu

Probala sam razna testa za rezance,sa vodom, sa mlakom vodom, sa vise brasna, vise jaja, :) ali ova mera mi je najbolja.Testo se lako razvija,u supi se ne raspadaju a ipak su mekani kada ih jedete. Cak i kada se supa podgreva ostaju isto ukusni cvrsti kao pri zakuvavanju.










Sastojci
Osnovna mera je 100 gr. brasna, 1 jaje srednje velicine, malo soli
Ovo na slici je mera od 300 gr. brasna i 3 jajeta

Priprema
U posudu staviti brasno, posoliti, napraviti udubljenje i stavite jaja. Zamesite testo, premestite na dasku za mesanje i mesite neko vreme dok se ne dobije glatka masa. Obavezno ga ostavite u frizider najmanje sat vremena pre razvijanja ali ga zamotajte u plasticnu foliju da nema dodir sa vazduhom.
Oklagijom razvijte okrugli list, isecite na trake. Propustite kroz masinu prvo da dobijete deblje listove, a zatim na najtanji prorez za razvijanje da se dobiju tanki listovi testa. Ostavite da se prosuse neko vreme,( zavisi kolika je temperatura u prostoriji i vlaznost vazduha, nemojte da se testo presusi, pucacu dok budete sekli rezance)i isecite rezance. Rastresite ih u rukama i stavljajte na platneni stolnjak da se osuse. Mogu da se upotrebe odmah, a osuseni mogu da stoje duze vreme u papirnoj kesi.
Rezanci mogu odmah da se upotrebe a ako se dobro

4 коментара:

  1. Анониман05:06

    I want to quote your post in my blog. It can?
    And you et an account on Twitter?

    ОдговориИзбриши
  2. Yes you can put my post in your blog. I do not have an account on Twitter. Please give me a link of your blog. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Ja ih pravim stalno i u sredu cu da napravim opet od 10 jaja i da imam bar mesec dana jer volimo svi gustu supu 😀 a isti recept kolko jaja tolko brasna, mada ja stavim mozda i malo vise brasna ja to sve odokativno 😀 kakve mere i bakraci 😀😀😀😀

    ОдговориИзбриши