04/06/2017

Voćni tart sa poslastičarskom kremom


Sastojci

testo

300 g. brašna
175 g. hladnog maslaca
4 kašike šećera u prahu
2 žumanca
2 kašike ledeno hladne vode

fil

7,5 dcl. mleka
2,5 dcl. mlečne slatke pavlake
10 kašika šećera
3 žumanca
7 kašika gustina
2 vanilin šećera





Priprema

Pripremiti kalup za tart prečnika 24 cm. , blago ga namazati maslacem sa svih strana. Rernu zagrejati na 180 stepeni.

U brašno naseckati hladan maslac, dodati i ostale sastojke i mikserom, žicama za testo, izmešati da se dobije jedna rastresita smesa. Rukama doraditi testo, dovoljno je nekoliko poteza, oblikovati u krug, uviti u najlon foliju i ostaviti 15 minuta u frižider.
Testo rastanjiti na brašnom posutoj podlozi na debljinu oko 5,6 mm. i preko oklagije ga preneti u kalup. Blago utisnuti uz ivice kalupa. Sledeći deo postupka možete izbeći ako želite, ali obavezno testo na dnu izbockati viljuškom. Dakle, na testo staviti foliju ili papir za pečenje tako da pokriva i ivice i sipati pirinač ili pasulj da budu skoro do vrha testa. Peći ovako 10 minuta, izvaditi foliju i pirinač i samo testo peći još oko desetak minuta dok testo ne dobije boju, zavisi i od rerne.
Ostaviti u kalupu da se potpuno ohladi pa tek onda testo izvaditi iz kalupa.

fil

Izmešati gustin, žumanca, šećer i vanilin šećer sa malo mleka, u ostatak mleka dodati slatku pavlaku, prokuvati zajedno pa dodati prethodnu smesu. Kuvati 3,4 minuta uz mešanje. Ostaviti fil samo minut, dva pa ga odmah sipati u pečenu koru. Ostaviti sve zajedno da se ohladi do sobne temperature, gore dekorisati voćem, možete premazati nekom malo zagrejanom marmeladom, medom, želeom za kolače...
Staviti u frižider na nekoliko sati da se fil stegne, kora malo opusti i da se sjedine ukusi.

Нема коментара:

Постави коментар