13/01/2012

Domaći burek sa kupovnim korama







Sastojci

500 g. tankih kora za pitu
500 g. sira
1,5 dcl. vode
1,5 dcl ulja
so

Priprema

Podmazati tepsiju uljem i staviti 3 kore, svaku poprskati mešavinom vode i ulja. Kore staviti tako da jedan deo ostane van tepsije kako bi mogli na kraju da pokrijemo ceo burek pre pečenja.

Staviti posoljen sir,pa preko sira opet 3 kore, malo nagužvane da lepo pokriju samo površinu tepsije a ne da vire. Svaku posebno poprskati opet rastvorom vode i ulja, opet staviti sir i tako dok se ne potroše i sir i kore. Na kraju presavijte one prve kore preko bureka. Ako su popucale ostavite jednu koru pa nju stavite na kraju. Sve premazati uljem i vodom i peće na 200 stepeni oko 35 - 40 minuta. Pečan burek preokrenuti pa služiti.


9 коментара:

  1. Odlican je, ja ga isto pravim osim sto mesam ulje i mast :)

    ОдговориИзбриши
  2. Odlican je burek na ovaj nacin i bude bas kao pravi iz pekare, neki put stavim i na vrh noza praska za pecivo u fil pa pnda fino naraste... super su slike pripreme!:))

    ОдговориИзбриши
  3. Mnogo,ali mnogo dobar burek!Veceras sam ga pravila i smazan je za cas!

    ОдговориИзбриши
  4. Aliki , hvala na dobrim idejama i receptima! Kao mlada mama i domacica cesto trazim ideje sta da kuvam na internetu , a Vasi recepti su mi uvek broj jedan . Sinoc sam pravila ovaj burek i fenomenalno je ispao . Pozdrav i nastavite samo ovako !

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala najlepše, mnogo mi je drago što je tako! Veliki pozdrav draga Kikice. :)

    ОдговориИзбриши
  6. Nerazumem kako uspevate da savijete prve kore kad ste preko njih stavili jos deset kora......objasnite mi to....?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. "Kore staviti tako da jedan deo ostane van tepsije kako bi mogli na kraju da pokrijemo ceo burek pre pečenja." Vidite fotografiju postupka.

      Избриши
  7. Hvala lepo na receptu🙂 super je kao iz pekare 😘

    ОдговориИзбриши