25/07/2009

Pizza sa sirom Philadelphia










Sastojci

za umak od paradajza
2 kasike maslinovog ulja
1 glavica luka srednje velicine
2 cesnja belog luka
400 gr. seckanog paradajza iz konzerve ili svezeg
1 kasikica origana
1 kasikica secera
so, biber

za testo
400 gr. brasna
15 gr.svezeg ili oko 7 gr.suvog kvasca
2 kasike ulja, po zelji maslinovo ili suncokretovo
oko 3 dcl. mlake vode
1 kasikica soli

i jos 200 gr. sira philadelphia
200 gr. edamera ili nekog drugog sira za picu

Priprema testa
Odvojiti malo vode, izmesati kasikicu brasna, malo secera i kvasac i ostaviti da kvasac nadodje. Zatim dodati u brasno koje smo izmesali sa kasikicom soli, dodati ulje i ostatak vode i umesiti glatko testo. Pokriti ga i ostaviti oko sat vremena da naraste.

Priprema paradajz umak
Ugrejati ulje, dodati sitno seckan luk i dinstati ga dok ne porumeni. Zatim dodati sitno seckan i beli luk, prziti jos minut, dva, zatim paradajz, secer i origano, so, biber. Dinstati 10 minuta da se dobije jedan srenje gusta smesa. Ohladiti pre stavljanja preko pizze.

Testo razvuci toliko da je oko 4 cm sa svih strana sire od tepsije u kojoj ce se pizza peci. Obrezati testo tako da sa svih strana ostane isto i da se otklone zadebljani krajevi. Uz rubove, u tepsiji, staviti sir, saviti krajeve tako da ne iscuri pri pecenju i onda dalje filovati pizzu.
Testo prvo premazati umakom koji se ohladio, posuti jedan sloj rendanog sira, staviti slaninu, salamu, sampinjone, zatim ponovo posuti sirom, gore staviti papriku, kriske paradajza, posuti malo origanom i peci na 200 stepeni oko pola sata.
Preko pecene pizze staviti kecap.

Нема коментара:

Постави коментар